Kan ik de aankoop annuleren, retourneren of ruilen voor een andere maat?

Kan ik de aankoop annuleren, retourneren of ruilen voor een andere maat?

Alle verkopen met Hypeboost zijn definitief. Wanneer je artikelen koopt op Hypeboost, komt er een overeenkomst tot stand tussen jou en de particuliere verkoper. Hypeboost is geen partij bij deze overeenkomst.

Sluit je als consument een overeenkomst met een particuliere partij (geen zakelijke verkoper), dan zijn de regels in de Europese Unie met betrekking tot de bescherming van consumentenrechten niet van toepassing. Je bent als consument minder beschermd wanneer je een overeenkomst sluit met een particulier dan met een zakelijke verkoper.

Hierdoor is het niet mogelijk om artikelen of bestellingen te annuleren, te ruilen of te retourneren. Je kunt er wel voor kiezen om het artikel via de website weer te verkopen.
    • Related Articles

    • Kan ik mijn bevestigde verkoop annuleren?

      Na orderbevestiging kun je de verkoop niet meer ongedaan maken. Wanneer artikelen worden gekocht op Hypeboost, komt er een overeenkomst tot stand tussen jou en de particuliere koper. Op dit moment heeft de koper al voor het artikel betaald en ...
    • Kan ik mijn afleveradres wijzigen?

      Afhankelijk van de status van je bestelling en hoe je betaald hebt, kunnen we het adres wijzigen. We kunnen een adres niet wijzigen wanneer je met Klarna hebt betaald. Dit komt door hun algemene voorwaarden. Als je nog geen trackingscode hebt ...
    • Hoe maak ik een verzendlabel aan?

      Je ontvangt per e-mail een verzendlabel van Hypeboost. Je hebt ook online toegang tot dit label in je Hypeboost-account. Print het verzendlabel uit en plak het op de verzenddoos (de buitenste doos). Plak nooit het verzendlabel op de originele doos. ...
    • Kan ik meer dan één verkoopaccount aanmaken?

      Elke verkoper mag maar één account aanmaken. Mocht blijken dat dit niet het geval is, dan wordt het betreffende account direct geblokkeerd.
    • Kan ik mijn listings tijdelijk deactiveren?

      Als je tijdelijk niet kunt verkopen omdat je op vakantie gaat of om andere redenen even afwezig bent, gebruik dan gewoon de vakantiemodus voor je listings. Deze optie vind je in je account en stelt je in staat om je listings tijdelijk te deactiveren.